Mistige zonsopkomst door Coby Snorrewind – (foto interview #22)

In deze rubriek: foto interview vertellen leden van de Photo Inspiration Club het verhaal achter hun foto. Iedere maand zetten we een lid van onze fotoclub in het zonnetje en krijgen we meer te weten over een foto. Hoe deze tot stand is gekomen, wat de instellingen waren en wat de gedachte achter de foto was. Niet alleen geeft dit meer inzicht achter de foto zelf, maar is het ook heel erg leerzaam om over de schouders mee te kunnen kijken van een andere fotograaf.

het foto interview met clubliD Coby Snorrewind

Camera-instellingen

Camera: Canon R5
Objectief:  100-400mm
Diafragma: F10
Sluitertijden: 1/1600s
Iso: 125
Exp: -0,7
Brandpunt: 200 mm
Statief: Ja

Foto links: F11   1/80   iso 125   exp.0,7
Foto rechts: F4.5    1/100 sec    iso 100   100 mm

Hoe is de foto tot stand gekomen?

Deze foto heb ik vorig jaar gemaakt tijdens een zonsopgang in de buurt van Esbeek. Het was een opgave zo vroeg uit bed te moeten komen, maar ik werd beloond met een lichte ochtendnevel en een nagenoeg rimpelloos wateroppervlak. De zon kwam op, de vogels werden wakker en begonnen zich middels beweging op te warmen. Dat is, als je snel bent en geluk hebt, een mooi moment om vast te leggen. 

Waarom heb je voor deze camera-instellingen gekozen?

Ik ben niet intens bezig met de technische aspecten van het fotograferen, mijn toestel heb ik grotendeel op de diafragmavoorkeuze toets staan en de iso zo laag mogelijk. Middels mijn touchscreen zie ik hoe de belichting is.  Verder is het uitproberen en zoeken naar een mooi onderwerp met een perfecte achtergrond. Ik heb veel dingen uitgeprobeerd om te kijken wat het effect was.  Vandaar soms “vreemde” instellingen. 

Welk doel had je bij het maken van de foto?

Het doel van deze fotosessie was vooral genieten en de mogelijkheid hebben om mooie foto’s te maken. 

Wat voor tips zou je geven aan andere fotografen voor een vergelijkbare foto?

Mijn advies: gebruik een polarisatiefilter. Ga je zon in combinatie met water fotograferen dan krijg je vaak een schittering die niet altijd mooi is. 

Laat een reactie achter